Kategoriat
oppiaine tiedote

Niina Repo jää työvapaalle, luovan kirjoittamisen yliopisto-opettajaksi Emma Puikkonen

Niina Revon jäädessä työvapaalle, hänen sijaisekseen luovan kirjoittamisen yliopisto-opettajaksi tulee 1.1.2024 alkaen Emma Puikkonen.

Kirjailija, FM Emma Puikkonen on meritoitunut ja monipuolinen kaunokirjailija, joka on kirjoittanut useita itsenäisiä kaunokirjallisia teoksia, joista hän on saanut lukuisia palkintoehdokkuuksia (mm. kaunokirjallisuuden Finlandia palkintoehdokkuus, Runeberg palkintoehdokkuus, Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintoehdokkuus, Tulenkantaja palkintoehdokkuus sekä lapsille suunnatusta teoksesta Topelius palkintoehdokkuus). Hänet on palkittu WSOY:n kirjallisuussäätiön tunnustuspalkinnolla vuonna 2022.

Puikkosen tuotantoon kuuluu aikuisille suunnatun kaunokirjallisuuden lisäksi kirjoja lapsille ja näytelmätekstejä. Puikkonen on kirjoittanut myös kirjoittamiseen liittyviä teoksia, joista viimeisin, yhdessä Selja Ahavan kanssa kirjoitettu teos Rakennenautintoja on vuodelta 2023.

Puikkonen on kirjallisuustieteen maisteri ja hänellä on ammattiopettajan pätevyys. Hänellä on laaja ja monivuotinen luovan kirjoittamisen, erityisesti proosan ja draaman opetuskokemus ja laajat pedagogiset opinnot. Yksi hänen erityisalueensa on yhteisöpedagogiikka.

Läänintaiteilijana toimiessaan hän on ollut mukana organisoimassa ja saattamassa alkuun sekä toteuttamassa useita projekteja, joista osa poikkitaiteellisia.

Hänen laaja, ajankohtainen tuotantonsa ja pitkäaikainen ja monipuolinen sekä monialainen kokemuksensa kirjoittamisesta ja kirjoittamisen opettamisesta, kiinnostuksensa vuorovaikutukseen ja kiinnostuksensa kirjoittamisen prosesseia kohtaan tekevät hänestä erityisen soveltuvan luovan kirjoittamisen yliopisto-opettajaksi.

Kirjailijana ja opettajana Puikkonen on Turun yliopiston luovan kirjoittamisen oppiaineen profiilin mukainen, meritoitunut taitelija, jolla on vahva opetuskokemus ja työhön soveltuva korkeakoulututkinto.