Kategoriat
tiedote

Onnea Finlandia-voittaja Iida Raumalle

Turun yliopiston Luovan kirjoittamisen kannatusyhdistys ry onnittelee Iida Raumaa kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnosta!

Hänen palkittu teoksensa Hävitys − tapauskertomus on kouluväkivaltaa, syrjintää ja epäoikeudenmukaisuutta käsittelevä kaunokirjallinen taidonnäyte. ”Kun kirjan viimeisen sivun kääntää, sen viesti on kirkas, vahva ja vastaansanomaton: suojelkaa lapsia!” sanoi voittajan valinnut Turun piispa Mari Leppänen eilen puheessaan.

Rauma on opettanut pitkään Turun yliopiston luovan kirjoittamisen oppiaineessa proosan kirjoittamista ja hän on myös itse oppiaineen entinen opiskelija.

Myös turkulainen Frida Maria Pessi, joka niin ikään on entinen luovan kirjoittamisen opiskelija, voitti syksyllä Otavan, Kariston, Suplan ja Otavan Kirjasäätiön viihdekirjoituskilpailun esikoisteoksellaan Kultakutri ja kesäkarhut.

Oppiaineesta onkin debytoinut sen alkuvuosista tähän päivään ilahduttavan runsaslukuinen joukko kirjailijoita, joiden teokset ovat saaneet laajaa tunnustusta ja olleet ehdolla lukuisten merkittävien kirjallisuuspalkintojen saajiksi.

Kaunokirjallisuuden Finlandia-voittaja Iida Rauma. Kuva: Marek Sabogal.